![]() |
Aktif Konular Arama |
| Çoçuk Gelişimi | |
Konu: OKUL ÖNCESİ EĞİTİM |
|
| Yazar | Mesaj |
|
taita
Ebeveyn
|
Konu: OKUL ÖNCESİ EĞİTİMGönderim Zamanı: 14-Aralık-2009 Saat 11:00 |
|
2,5 yaşında bir oğlum var el becerileri gelişmiş durumda ama televizyon seyretmiyor bu nedenle eğitim cd leri kullanamıyoruz.Eğitimine nasıl yardımcı olabilrim ne gibi kaynaklar öneririsiniz.
|
|
|
|
|
sebahats
Pedegog Alan Uzmanı (Morpa)
|
Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2010 Saat 21:51 |
|
Sevgili anne,
Çocuğunuzun TV seyretmediği ile ilgili sözlerinizden başlamak istiyorum. Bu durumdan neredeyse memnun değilmişsiniz gibi bir duygu sezdim, halbuki tam tersi, sevinmelisiniz. İnanın ki, TV seyretmediği için oğlunuz hiçbir şey kaçırmıyor! Ayrıca muhtemelen yakında seyredecektir. Umarım günün birinde fazla seyrettiği için şikayetleriniz olmaz. Her neyse, TV seyretmiyor olması gerçekten sorun edilecek bir durum değil. Yaş itibarıyla çocuğunuz kendi dışındakileri tanımaya, anne-baba dışındaki dünyaya ilgi duymaya başlıyor. “Okula gitme konusunda istekli” yorumunuzun da bunu desteklediğini düşünüyorum. Genellikle 3 yaş okul öncesi eğitime başlamak için uygun bir yaş. Sizin görüştüğünüz bir kurum varsa, görüşlerini alarak uygun bir zamanda başlatabilirsiniz. Çocuğunuzun eğitimi konusunda ise aklıma gelen birkaç öneriyi paylaşmak istiyorum, tabii ki, hangi konuya eğildiğimize göre söylenecekler artabilir. 1) Fiziksel faaliyetleri daima yapmaya çalışın- günlük olarak oyun parkına, yürüyüşe gitme, top oynama vb. Bu etkinlikler havanın durumundan çok fazla etkilenmemeli, sıkıca giydirmeniz yeterli olacaktır. 2) Yaş grubuna uygun birçok eğitici kitap var, bunların arasından seçim yapıp birlikte kitap okuyabilirsiniz. 3) Yaş grubuna uygun müzik aletleri ile tanıştırabilirsiniz. 4) Kuklalarla oyun oynayabilirsiniz. 5) Konuşmasını ve anlatmasını arttıracak başka etkinlikler yaratabilirsiniz. İçinde bulunduğu yaş grubunda çocuğunuzu eğitim CD’leri için bile olsa TV ve bilgisayar ekranından uzak tutun lütfen. Bunun için çok fazla zamanı olacağı gibi, şu anda yapılması ona yaradan çok zarar verecektir. Sizin onunla zaman geçirmeniz, onun dünyasına girmeniz her şeyden önemli. Çocuk gelişimi kitaplarından destek alarak çocuğunuzun gelişimini takip edebilir, çocuğunuza uygun bulduğunuz öneri aktivitelerinden yararlanabilirsiniz. Sevgiyle kalın! |
|
|
|
|
Forum Atla |
|
||